Musici

BERT BOEREN

Bert was tussen 1985-1999 trombonist van de Dutch Swing College Band waarmee hij 13 albums opnam en wereldwijd op toernee was. in 2021 kwam Bert weer terug bij de Dutch Swing College Band.
Bert is hoofdvakdocent jazz trombone aan het Conservatorium van Amsterdam en Rotterdam. Hij gaf masterclasses in Finland, China, Duitsland, Engeland, Hongarije, Tsjechië, Japan en Mexico en vertegenwoordigde Nederland op festivals van wereldfaam, zoals het NordRing Festival en de European Jazz-Week. Ook nam Bert plaats in de Eurojazz-Big Band en de EBU Big Band. In 1992 was hij solist op het Classical Jazz Festival in Palm Beach (USA). Met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelde Bert in Japan, Zuid-Afrika, Indonesië, Chili, Argentinië, Mexico, Brazilië en China.
Bert is een veelgevraagd jazzmusicus. Hij was regelmatig solist bij zowel het Metropool-Orkest als de Skymasters en speelde met wereldberoemde jazzmusici zoals Scott Hamilton, Warren Vaché, Clark Terry, Arnett Cobb, Toots Tielemans, Benny Golson, Chick Corea, Satoru Oda, Joe Lovano, Patty Austin, Gregory Porter en Urbie Green. Bert maakte opnames met o.a. de Dutch Swing College Band, Rob van Bavel Octet, Bart’s Bones, The Swingcats, Cubop City Big Band, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Pim Jacobs en stond op het podium met popbands zoals Doe Maar, Anouk, Herman Brood, Marco Borsato en Nick & Simon. Bert is winnaar van de Peter Schilperoort Award, de Femø Jazzpris (DK), de Japanse Kobe-Jazzstreet Award en (met de DSCBand) de Export Award en Bird Award.

Bert BoerenBert Boeren
 
 
Bert BoerenBert Boeren